dimecres, 11 de juliol del 2012

Regina Spektor a Razzmatazz


REGINA SPEKTOR
Razzmatazz, Barcelona
10 de juliol de 2012


Sabíem que Regina Spektor té recursos vocals il·limitats i que quan s'asseu al piano pot fer literalment el que vol. Sabíem que pot sortir victoriosa de gairebé dues hores de concert sacrificant cavalls guanyadors com "Après Moi" o "Folding Chair" a favor de material recent (el seu darrer llançament, l'inspirat "What We Saw from the Cheap Seats", justifica per sí sol aquests sacrificis). Sabíem que la novaiorquesa d'origen rus sap estar damunt d'un escenari i que sempre mostra un somriure com a resposta. I sabíem que es pot permetre tancar un recital amb un trio d'asos tan celebrats com "Us", "Fidelity" i "Samson". Però malauradament, també sabíem que la majoria d'aturades de la seva present gira mundial tenen lloc en teatres i auditoris. Per això, i perquè un recinte com Razzmatazz no és precisament el marc més idoni per a degustar delicatessen com les que serveix Spektor, el concert d'ahir a la nit -malgrat les boníssimes maneres exhibides damunt l'escenari i la constant comunió amb el respectable- no va deixar de ser un reflex d'allò que podria haver estat en circumstàncies més encertades -sense anar més lluny, un auditori-. Durant la pausa prèvia als bisos, l'activista musical Maurici Ribera (The Missing Leech) deixava anar una frase carregada de raó: "Amb totes les ximpleries que es programen al Palau de la Música, estaria bé que els promotors pensessin alguna vegada a portar-hi gent com aquesta". D'acord, el camí que separa Razzmatazz del Palau de la Música pot semblar molt llarg -i més en un país tan acomplexat com aquest-. Però tenint en compte que Spektor va omplir el Royal Albert Hall quan va tocar a Londres la setmana passada, potser no seria tant demanar...





Audio: "Don't Leave Me (Ne Me Quitte Pas)" - Regina Spektor

2 comentaris:

  1. M'encanta, m'hagués agradat molt anar-hi, però puc anar a molts pocs concerts de la capital. Bé, esperem que la portin algun dia al Palau, llavors no fallo ;)

    En tot cas, és agradable llegir-ne la teva crònica. Salut!

    ResponElimina
  2. Gràcies! Jo també espero que la portin al Palau (o al Casino de l'Aliança, que tampoc estaria malament...). En qualsevol cas, que no trigui sis anys més a venir! :-)

    ResponElimina