dilluns, 9 de juliol del 2012

Xavier Bonfill per partida doble a la NAUB1


Ha arribat l’hora del pop en technicolor. Un dels músics més inquiets del Vallès Oriental, ànima dels celebrats Appledog i component de formacions com el combo experimental Neu5, el granollerí XAVIER BONFILL arriba a la NAUB1 (avda. Prat de la Riba, 77 - Granollers) i ho fa per partida doble. D’una banda, amb un projecte en solitari que cada dia es cotitza més a l’alça. De l’altra, amb la seva darrera aventura, el trio d’electropop de cambra CINEMASCOPE. Serà aquest divendres, 13 de juliol (23h.).

XAVIER BONFILL
Després d’una intensa trajectòria al capdavant dels inclassificables Appledog -amb els quals va arribar a tocar a Islàndia i en escenaris de tot l’estat-, Bonfill va encetar a mitjans de 2010 una trajectòria en solitari que combina el seu gust pel pop d’autor més atemporal amb el minimalisme avantguardista i l’electrònica més atrevida. Una trajectòria que fins ara ha donat com a fruit, “9=0”, un disc de debut enregistrat en diversos estudis barcelonins sota la producció d’iGGy RoT. Una majúscula carta de presentació on el granollerí ha aprofundit en la seva vocació més experimental, sense deixar de banda l’element orgànic que sempre han tingut les seves composicions.

CINEMASCOPE
El darrer projecte d’aquest incombustible compositor i multiinstrumentista. O més ben dit, un projecte de projectes, tal i com es defineixen ells mateixos. I és que Cinemascope és la unió de tres camins de llarg recorregut. Els d’Àlex Flaqué (violoncel), Cels Campos (sintetitzador, sampler i piano) i el propi Bonfill (teclats). Tres ments inquietes que, seguint la tradició iniciada pel jazz més avantguardista, van sumar forces a finals de l’any passat per obrir nous camins que enllacin el format de cambra amb l’electrònica més atmosfèrica passant, com indica el seu nom, pel pop cinematogràfic. En altres paraules, una passada.

http://xavierbonfill.com
http://www.naub1.cat/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada