divendres, 24 d’octubre del 2014

Entre la llum i la foscor

SHE OWL + ALBA TOR
New Underground, Barcelona
23 d'octubre de 2014

Llops que esdevenen persones, bruixes que es reencarnen en mussols i la força de la natura que no s'atura davant de res. El vent bufant un micròfon, els flocs de neu caient a baixa fidelitat i Jolanda Moletta cantant a l'enyorança enmig del públic. Són tan sols algunes de les coses que poden passar en un concert de She Owl. El duet italià tornava a Barcelona mig any després de la seva primera visita i amb un repertori renovat. Mantenint alguns dels grans moments del seu debut homònim (2013), com "Over the Bones", "Fisherman Queen", "Decembers" o la pròpia "She Owl". I presentant peces d'un proper disc que començaran a gravar l'any que ve i on s'intueix un gran pas endavant. Sí, es mantenen les bases oníriques, les atmosferes misterioses, les percussions tribals i aquell etern debat entre la llum i la foscor. Però entren en joc nous matisos, noves textures i noves capes sonores traçades pel seu arsenal d'instruments tan exòtics com poc habituals. Moletta i el seu acompanyant, Demian Endian, són tan eclèctics com generosos en recursos. Arguments que els han permès establir el seu projecte a ambdues bandes de l'Atlàntic i consolidar-se com una de les entitats més singulars i inclassificables de la música independent contemporània.

Abans havia trencat el gel Alba Tor. Una jove barcelonina que, si bé beu d'unes fonts gairebé oposades a les de She Owl, comparteix amb ells l'aposta pel risc i el gust per la singularitat. Performer, músic i poeta, va ser aquesta darrera la vessant que va mostrar al New Underground -en ocasions puntuals es va acompanyar d'una guitarra, la major part del temps es va servir tan sols de la força de la paraula i el llenguatge corporal-. Versos tan càlids com punyents. Vísceres expulsades amb forma de verb. Un tango poètic entre el desig, la carn i l'essència més pura de la condició humana. Perquè on molts es debaten entre la banalitat i els tòpics, el discurs de Tor resulta vital i renovador. I tan real com les seves històries i els seus personatges. Personatges que no volen ser lliures. Perquè ja ho són. I perquè és aquesta mateixa llibertat la que fa d'Alba Tor un exemplar únic en la seva espècie.

*She Owl actuaran aquest vespre (19,30h.) al restaurant-llibreria Anònims de Granollers (c/. Ricomà, 57). Entrada lliure.

SHE OWL. Nous matisos.

ALBA TOR. Vísceres amb forma de verb.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada