divendres, 20 de març del 2015

Ensemble Topogràfic

La bellesa del caos.
Tradicionalment hem entès la dansa com a conseqüència d’un impuls extern, sovint de caràcter sonor i més concretament musical. Doncs bé, també hi ha qui entén la pròpia música com a conseqüència de la dansa. Un cercle fascinant i fet realitat a mans del col·lectiu Ensemble Topogràfic. Col·lectiu, sí, perquè el componen dos músics i una ballarina, i perquè la seva necessitat expressiva és tan forta que no renuncien a cap disciplina artística que se’ls posi a l’abast.

Ensemble Topogràfic és de fet un monstre de tres caps, cadascun d’ells amb nom propi. Anna Hierro, ballarina contemporània forjada en institucions de renom com l’Institut del Teatre o el Mercat de les Flors; Andreu Garcia, músic de formació clàssica i vocació experimentadora amb passió per les arts plàstiques; i Carlos Martorell, explorador sònic format en els camps del jazz i la música electrònica, així com en l’àmbit audiovisual. Tres potències creatives reunides sota un únic paraigües.

Els seus espectacles són autèntiques orgies tant a nivell visual com sonor. Torrents elèctrics on ressonen el noise, el post-rock o l’electrònica més avantguardista, amb la figura de Hierro com a fil conductor: els seus moviments neixen amb la música, i a la vegada l’alimenten a través d’un sensor que transforma el cos de la ballarina en un instrument més. El resultat és una simfonia en constant metamorfosi, un mosaic lliure de partitures i coreografies preestablertes, un monument al caos i a la seva bellesa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada