dissabte, 15 d’agost del 2015

My Victoria


Ignoro qui hi ha darrere de Fourth Grade Gladiators. Pel que he vist al seu compte de Bandcamp, dedueixo que es tracta d'una plataforma digital destinada a recuperar tresors musicals de la passada dècada. El cas és que m'ha alegrat el dia el fet de descobrir que entre aquests tresors s'hi troba "Out, Loud and All Around" (2005), primer i únic disc dels irrepetibles My Victoria. Una banda de Brooklyn que podria haver arribat molt lluny de no haver-se separat, de cop i volta, quan no feia ni un any que havia editat aquest tros de debut.

My Victoria eren Diana Pastrana (veu), Lawrence Scaduto (guitarra), Ray D'Antuano (baix) i John Weingarten (bateria). S'havien batejat a partir d'una cançó dels Kinks ("Victoria") i els puc assegurar que eren un dels millors grups de Nova York en un moment en què la Big Apple literalment bullia. Parlem de la Nova York immediatament posterior a l'esclat d'Strokes, Yeah Yeah Yeahs, Radio 4 o The Rapture, i immediatament anterior a la proliferació d'hotels de luxe al Lower East Side. La Nova York dels pantalons ajustats, les americanes vintage i les Converse gastades. My Victoria representaven tot això i sonaven a les bandes anteriorment citades, però a la vegada tenien una forta personalitat que els distingia de la resta.

Els vaig arribar a veure en directe en dues ocasions durant la meva segona estada a la ciutat -al Crash Mansion i al Delancey-, i en tots dos casos van esborrar de l'escenari qualsevol de les bandes amb qui compartien cartell: eren invencibles. I molt bona gent, tal i com vaig poder comprovar durant una entrevista que els vaig fer per 33RPM. Una entrevista que es va publicar al número cinc de la revista (octubre de 2005) i durant la qual manifestaven el seu desig de girar per Europa l'estiu següent. Malauradament, al cap de pocs mesos ho havien deixat. Una llàstima. Temes com "Gravediggers" o "Accidental Beauty" haurien merescut una sort millor, i a data d'avui sonen tan frescos com el primer dia.


Més informació:
*Escolta i descàrrega del disc a Fourth Grade Gladiators.
*Breu article d'un servidor sobre My Victoria -publicat online l'any 2006-.
*Si volen llegir l'entrevista, haurien de poder localitzar en hemeroteques l'exemplar en qüestió de 33RPM. A la mateixa edició hi vaig signar també una entrevista a Martin Rev.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada