dilluns, 28 de setembre del 2015

Seward - "Second Two: Chapter Home" (2015)

Quan tot encaixa - Foto Carlos Vásquez Méndez.
No provin de fer-ho a casa seva, perquè probablement no se’n sortiran. Perquè probablement s’adonaran que les peces no acaben d’encaixar per molt que vostès s’hi escarrassin. Perquè les peces corresponen a trencaclosques diferents i per tant no les podran fer encaixar. A no ser, és clar, que vostès siguin Seward. Una banda barcelonina que no tan sols completa trencaclosques impossibles: també se’ls inventa, els deconstrueix i els modifica al seu gust. El resultat és un discurs sonor ric en singularitat i factors sorpresa, sempre en moviment i al·lèrgic a tota etiqueta possible.

Fixin-se per exemple en “Sesame”, la peça que obre el seu tercer disc, “Second Two: Chapter Home” (2015). Un banjo que sona com si el toqués John Fahey, un contrabaix que tant podria haver sortit d’una cava de jazz com del primer disc de Tom Waits, i la veu d’Adriano Galante murmurant el que podrien ser les línies vocals d’una obra de pop de cambra. I quan un menys s’ho espera, va i entra de cop una onada de soroll que al cap de pocs segons torna a deixar pas a la tensa calma inicial. I després escoltin la resta del disc, s’adonaran que cada tema podria ser objecte d’estudi per si mateix. Nou peces d’un trencaclosques que només Seward podien haver concebut.

“Second Two: Chapter Home” tanca la trilogia encetada amb “Home: Chapter One” (2011) i “Home Was A Chapter Twenty Six” (2014). Mesclat i masteritzat a Texas per Matt Pence (Centro-matic, Midlake, John Grant…), suposa també la consumació d’un matrimoni que tard o d’hora s’havia de produir, el de la banda barcelonina amb Foehn Records, segell discogràfic amb un dels catàlegs més coherents i singulars de casa nostra. Va ser la pròpia gent de Foehn qui va anar descobrint els temes de l’àlbum entre els mesos de gener i juny i a través del seu compte de Bandcamp. Aquesta tardor veu per fi la llum en format físic.


Originalment publicat a Brubaker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada