divendres, 20 de novembre del 2015

Tröpical Ice Land

Tröpical Ice Land - Foto Hang the Dj! Records.
Si no existís Osona, algú se l’hauria d’inventar. No, de debò. Si caigués ara mateix un meteorit a la Plana de Vic i l’onada expansiva ho arrasés tot en un radi d’uns quants quilòmetres, el cràter resultant equivaldria en proporcions al forat que patiria l’escena musical catalana. O com a mínim aquella part de l’escena que, sense voler renunciar a una denominació d’origen que ve donada per ella mateixa -vaja, que tampoc cal insistir-hi ara sí ara també-, no renuncia tampoc a una permeabilitat que li permet des del seu fet diferencial mantenir-se en sintonia amb el que passa a la resta del món.

Tröpical Ice Land vénen de Torelló, terra de L’Eclèctic i del mai prou reivindicat Arnau Pallarols, i tenen a l’esquena tres discos que exploren els límits del metal i el hardcore amb prefix post, aquelles aigües pantanoses on floreixen varietats com l’screamo i on el terme emo no equival a llàgrimes d’adolescent malcriat sinó a intenses atmosferes i a torrents emocionals fets decibels. Citen influències com Envy o Cult Of Luna, i tant els uns com els altres es troben presents al llarg d’un repertori que pot saltar de la tensa serenor de “Filo” a l’agressivitat de “Caballeros del espejo”, passant per aquella muntanya russa sònica que és “Nails”.

Tots tres temes formen part de “C” (2015, Hang the Dj! Records), el tercer disc de la banda -els dos treballs anteriors es titulen respectivament “A” i “B”-. I probablement l’obra més madura i ara per ara definitiva d’un trio que va néixer l’any 2009 de la mà de Toni Serrano (guitarra i veu) i Edgar Rodríguez (bateria), i que des d’aleshores s’ha consolidat amb la incorporació d’Adrià Cabrerizo (baix) i s’ha dedicat a trepitjar tota mena d’escenaris arreu del país: de l’Il·legal Sugar Fest de Vic a la sala Apolo de Barcelona, passant pel Sant Feliu Fest o el festival Actitud de Vidreres -d’acord, he exagerat una mica quan parlava d’Osona-, al marge d’escapades ocasionals a Madrid, Euskadi o La Rioja. Enregistrat als estudis Punch Sound de Torelló i masteritzat als Estats Units per Brad Boatright (From Ashes Rise), “C” compta amb un packaging fet a mà pel propi grup. Acabats artesanals per a celebrar l’ètica DIY que des del principi ha definit Tröpical Ice Land.


Originalment publica a B-Magazine (Brubaker).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada