diumenge, 21 de febrer del 2016

Post-punk galopant i folk transatlàntic

EX-CÈNTRIC + KINSALE
Minifestival de Música Independent 2016 @ FNAC L'Illa Diagonal, Barcelona
20 de febrer de 2016

Èric Palaudàries ha militat en alguns combos selectes de l'indie barceloní dels darrers anys (Samitier, Por Qué Jeanette) i ara encapçala la seva pròpia banda. Uns Ex-Cèntric que en un principi s'havien anunciat com un projecte personal però que ahir van presentar-se en format de trio, amb les espatlles de Palaudàries ben cobertes per un teclista i un baixista. Formació d'allò més àgil i un repertori dinàmic que va alternar passatges introspectius i fins i tot experimentals amb atacs frontals de post-punk galopant com "Esperes equivocades" o "Loop dejà vu". Va ser en aquest darrer apartat, el de les peces més frenètiques, on més va brillar un discurs sorgit de les mateixes profunditats on es van incubar els d'Editors, Interpol, The Sound o Echo & The Bunnymen -la veu de Palaudàries va en sintonia amb tots ells-.

Ara fa poc més d'un any que Kinsale van enregistrar en directe "Odd Stories & Twisted Minds" (2015). Des d'aleshores no tan sols han eixamplat el seu repertori de folk transatlàntic -ahir van presentar composicions inèdites que reforcen encara més una aposta guanyadora per definició-, sinó que han augmentat la solidesa de les seves interpretacions i la solvència de la seva posada en escena. Les de Terrassa van trencar el gel amb "Red Wine" i es van acomiadar amb "Young Athena", dues de les peces més notables d'aquell tros de debut. Pel camí van desplegar tot un ventall de composicions pròpies i van versionar entre d'altres a Ben Howard, Ellie Goulding i Cranberries, sonant sempre a elles mateixes i a ningú més.

Tant Ex-Cèntric com Kinsale es trobaven ahir a la tarda a l'FNAC L'Illa Diagonal en el marc d'un dels concerts de presentació del Minifestival de Música Independent 2016, que celebrarà la seva jornada central el 12 de març a La Capsa. Més informació aquí.


Ex-Cèntric.

Kinsale.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada