diumenge, 23 d’abril del 2017

Exposa't - Fira Musical del Baix Montseny

Autodestrucció, hardcore montsenyenc en format acústic.
EXPOSA'T - FIRA MUSICAL DEL BAIX MONTSENY
Plaça de la Vila, Sant Esteve de Palautordera
22 d'abril de 2017

No és cap secret que el Baix Montseny acull des de fa molts anys una de les escenes musicals més fèrtils de Catalunya, amb permís de la Plana de Vic i de poblacions com Sant Feliu de Guíxols o Vilanova i la Geltrú. Tampoc ho és que aquesta escena s'ha desenvolupat sense el suport explícit de les administracions de la zona. No és que s'hi hagin oposat: simplement han deixat fer sense posar-hi cullerada ni penjar-se medalles, i probablement sigui per aquest motiu que l'escena en qüestió ha sobreviscut durant tant de temps amb una salut envejable al marge de tendències, bombolles i altres condicionants externs.

A data d'avui, el que va començar (com a mínim) durant els dies de Zeidun és un autèntic microcosmos sonor on el rock decibèlic d'uns Liannallull conviu amb la psicodèlia d'uns Pytra Oyster, on el folk-pop d'uns Clementina podria perfectament ser el revers del mestissatge en clau tradicional d'uns Folk o Barbàrie, on l'experimentació d'Esperit! pot anar de la mà amb el hardcore desvergonyit d'Autodestrucció, i on el punk visceral de Les Cruet comparteix hàbitat amb la cançó d'autor joancolomesca de Noel Biniés o l'ofici de Craig Marsh i el seu ampli repertori de versions.

Tots ells participen aquest cap de setmana a l'edició pilot d'Exposa't -d'aquí a poques hores començarà la segona jornada-, una fira impulsada de forma conjunta per diverses associacions del Baix Montseny amb l'objectiu de difondre la producció musical autòctona. Una mostra que s'ha presentat amb la vocació de créixer i esdevenir aparador de tot allò que passa en municipis com Sant Celoni, Breda, Santa Maria de Palautordera o Sant Esteve de Palautordera. És en aquest últim emplaçament on té lloc la citada edició pilot, si bé de cara al futur els seus organitzadors volen descentralitzar la fira per a fer-la itinerant, enfortint d'aquesta manera el sentiment d'escena i dinamitzant l'activitat musical al territori. Felicitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada