dijous, 29 de juny del 2017

Portar el temps

The Slits (Viv Albertine, primera per l'esquerra).
"Darrerament ningú s'atreveix a accelerar ni alentir els temps, a introduir ritmes nous i donar-los la volta, o a cantar una mica fora de to; tothom prova desesperadament de ser un bon músic, que és exactament el contrari del que nosaltres volíem assolir quan vam començar el grup. A mi em costa portar el temps correcte, però quina mena d'ésser humà seria capaç de seguir un temps metronòmic? No em sembla natural. (...) No entenc per què saber portar el temps es considera una qualitat tan essencial en la música occidental. Els bateristes africans no toquen una peça sencera a la mateixa velocitat, l'acceleren i l'alenteixen en funció dels seus estats d'ànim, i el mateix passa amb la música índia. És com si t'obliguessin a mantenir la mateixa velocitat i el mateix ritme al llarg de tot l'acte sexual".

Viv Albertine (The Slits), en un altre fragment de la seva autobiografia, "Clothes, Clothes, Clothes. Music, Music, Music. Boys, Boys, Boys" (2014, publicada recentment en castellà per Anagrama).

2 comentaris:

  1. Un llibre que tinc pendent de llegir, segur que es força interessant. Ara bé, la música africana (hi ha molta i de ben variada) és polirítmica, però això no vol dir que no es porti el temps correcte. Una cosa es no tenir ni idea de portar el ritme i l'altra crear tensions amb canvis de velocitat... Tot i això entenc i comparteixo la seva apreciació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'observació, és interessant el que comentes. El llibre te'l recomano moltíssim!

      Elimina