dimarts, 6 de febrer del 2018

Falciots Ninja - "Mitges veritats" (2017)


Diuen que allò que és bo resulta encara millor si a sobre és breu. Una màxima que es podria aplicar perfectament als tres discos de Falciots Ninja, que per norma general passen literalment volant i no ofereixen a l'oient cap altre remei que punxar-los una vegada rere l'altra. Cansar-se'n és impossible, perquè totes les seves cançons entren a la primera i un cop les hagin vostès escoltat no se les podran treure del cap. Cansar-se també resulta impossible, perquè la música d'aquests barcelonins és enèrgica i vitamínica com un redbull barrejat amb whiskey i a sobre no fa mal al fetge.

Per qui encara no els conegui, podríem dir que Falciots Ninja són sis músics de llarga trajectòria al circuit independent de casa nostra. Un col·lectiu sònic de naturalesa eclèctica i mestissa, aglutinat al voltant del guitarrista i vocalista Albert Rams (exMine!). Una banda que juga al seu aire amb gèneres com el pop, el soul, el folk o fins i tot el post-punk sense encasellar-se ni limitar-se a cap d'ells. I una de les poques formacions que poden haver compartit escenari amb noms tan diversos com els de Joan Colomo, Xmilk, La Iaia, Za! o els Toasters sense trobar-se mai desubicades.

"Mitges veritats" (2017) és el seu treball més recent, i molt probablement el més complet de tots els que han fet. Perquè conté algunes de les seves composicions més rodones, perquè no han estalviat recursos a l'hora de donar-los forma a l'estudi -es nota la mà del també excomponent de Mine! Bernat Sánchez a les tasques de producció- i perquè tot això ho han aconseguit sense perdre un sol gram d'aquella frescor que sempre els ha caracteritzat. "És tan guai i és tan addictiu, que no puc deixar-ho de cop", canta Rams a la inicial "Deliri". Una declaració de principis aplicable a qualsevol dels sis talls que conformen aquest plàstic. El presentaran el proper dissabte, 10 de febrer, al Marula Cafe.


Més informació:
Falciots Ninja  /  Bandcamp  /  Marula Cafe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada