dimarts, 23 d’agost del 2016

Electrònica a la Constància


ELECTRICAL FIMAC amb DJ FRESHCUTS
Carrer de la Constància, Granollers
22 d'agost de 2016

El carrer de la Constància és un dels més desconeguts i fins i tot oblidats del casc antic de Granollers. Un carreró d'escassos metres d'amplada on amb prou feina arriba a tocar-hi el sol, definit habitualment per una pudor d'orina que sol anar a més durant els dies de Festa Major. Per això tenia la seva gràcia que una colla d'outsiders de la colla dels Blancs -els organitzadors del FIMAC (Festival Internacional de Música al Carrer)- hi organitzessin la nit passada un dels actes alternatius de la Festa Major de Blancs i Blaus. Alternatiu perquè, malgrat figurar al programa oficial, trencava frontalment amb el concepte més estès de festa major: la reivindicació d'un espai singular i recollit (ben lluny de les grans places i avingudes), aforament limitat (sense aglomeracions) i una proposta musical tan fresca com atrevida (ni mestissatge de litrona, ni grups de versions, ni disco mòbil per la patilla). La de DJ Freshcuts, un punxadiscos grec establert a Barcelona que entén l'electrònica com un art i la seva tasca com un ofici -com ha de ser, ni més ni menys-. Un dj dels que no es limiten a posar un disc darrere l'altre sinó a crear música nova a partir de patrons ja existents -allò que de forma col·loquial s'anomena fer música amb música-. I una ment eclèctica que en qüestió de minuts és capaç de passar del hip hop al dubstep, del big beat al funk i fins i tot al rock psicodèlic d'inclinació stoner. De Grandmaster Flash a Radio Moscow passant per Afrika Bambaataa, Chic i Black Sabbath, fent del carrer de la Constància el millor lloc on refugiar-se del soroll constant i sistemàtic de tota festa major. Un entorn recuperat que ara molts voldran reivindicar com a seu (ja se sap, aquestes coses solen passar). Que la gent del FIMAC el celebri i l'aprofiti tant com pugui abans que es posi de moda.

2 comentaris:

  1. Gràcies pel teu comentari de l'event "Electrical FIMAC", espero que la gent sortís igual d'entusiasmade que tu de l'acte!

    Només comentar-te que qui va tocar era DJ Freshcuts, donat que DJ Fozzy no va poder venir.

    Salut!

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja està arreglat, disculpa la confusió, ho vaig entendre malament!

      Gràcies per la visita i pel comentari! I felicitats per la part que et toca, l'Electrical FIMAC va estar molt, molt, molt i molt bé! Enhorabona!

      Elimina